Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: audio sync not OK after audio conversion by VRD

  1. #11

    Default

    TO deal with spike use the compression option. That will get rid of the spikes. Then you can normalize to get the average level where you want it. I'd recommend using PCM output for the intermediate step so that you can retain maximum quality before finally compressing to AAC.
    Dan Haddix
    Developer

  2. #12
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    54

    Default

    Thanks, I had already tried something along those lines in the AAC world, which was what brought me to the lip-sync difficulties.

    Moreover, although normalisation (defeated by spikes) and plain gain do work as predicted, I can't persuade audio compression to work at all, either on H.264/AAC files or on MPEG2/AC-3 files; it does a dual pass but doesn't apply compression (5.3.4.748).

    Incidentally, I tried out LKFS normalisation in a demo of VRD Pro but this too was defeated by spikes.

    To smooth the workflow and avoid lip sync problems, in the context of the new generation of H.264 and 5.1 broadcasts, maybe TVSuite now needs an ability to combine down-mix and LKFS normalisation with spike clipping, into the one transcoding step?

    Should I post these points in new thread(s)?

  3. #13

    Default

    Quote Originally Posted by hydra3333 View Post
    OK.
    Here's a link to the sample: https://drive.google.com/open?id=0B5...XE1aEJUNHVwOFU
    I'll try the steps tomorrow.
    I tried QSFing this file with an audio recode to AAC 256Kbps and the resulting file was fine. Perfectly in sync. Did you confirm the issue happened on this short file?

    If you need to upload a longer file to demonstrate the issue please use the instructions here, and NOT your Google drive...

    http://www.videoredo.net/msgBoard/sh...stomer-Support
    Dan Haddix
    Developer

  4. #14

    Default

    OK, thanks, I'll check and find one.
    How strange.

  5. #15

    Default

    Quote Originally Posted by Dan203 View Post
    Did you confirm the issue happened on this short file?
    OK... yep. Did it again just then on that same .TS file (I re-downloaded it to guarantee it's the same input file).

    I can, repeatably, create a resulting .mp4 with the audio out of sync (when played in anything including VRD) and another .mp4 with it in sync by not doing an audio conversion.

    OK, I'll upload these per http://www.videoredo.net/msgBoard/sh...stomer-Support

    • the short .TS input file
    • the log file when performing the out-of-sync qsf
    • the profile used when performing the out-of-sync qsf
    • the resulting .mp4 after performing the out-of-sync qsf
    • the log file when performing the in-sync qsf
    • the profile used when performing the in-sync qsf
    • the resulting .mp4 after performing the in-sync qsf


    VRD v5.1.3.746

    This is shown at the end of the QSF :-

    Result from the QSF and a profile which converts the audio:
    ...the output file is NOT in sync.

    G:\HDTV\2\cut-15mb-sample.has.1824ms.delay.mp4
    Video length: 00:00:18
    Video size: 11MB
    Output scenes: 1
    Video output frames: 452
    Audio output frames: 808
    Processing time (secs): 11
    Processed frames/sec: 41.09
    Actual Video Bitrate: 4.89 Mbps
    Audio resync frames removed: 58
    Audio level change: 10.13 db
    Using the SAME input .TS,
    Result from the QSF and a profile which does NOT convert the audio.
    ...the output file is in sync.

    G:\HDTV\2\cut-15mb-sample.has.1824ms.delay.mp4
    Video length: 00:00:18
    Video size: 11MB
    Output scenes: 1
    Video output frames: 452
    Audio output frames: 509
    Processing time (secs): 4
    Processed frames/sec: 113.00
    Actual Video Bitrate: 4.89 Mbps
    Audio resync frames removed: 29
    Interestingly, note the different the Numbers of audio frames and the Numbers of Audio resync frames removed - same input file.

    Cheers

    edit: upload done. "Your files have been uploaded to the folder '36082'." I'll send the email to support in a mo.

    edit 2: Thank you for creating and supporting a beaut product ! Any news on a v6 and it's features ?
    Last edited by hydra3333; March 3rd, 2017 at 05:47 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •