Every capture from my avermedia card said frames removed

Wizard24

Member
I have some captures a lot of them videos i did personal use captures. Every captures i did are in mp4 format but the frame rate is 59,94 fps I used my avermedia live hd 2 card to capture. Can someone tell me why its doing this? Everything i save is just copy to copy.


File: Name : J:\Avermedia caps\Specials\2020120501233401.mp4
Size : 15.304 GB
Duration : 01:37:49.52
Mux type : MP4
Video: Encoding : H.264
VideoStreamID : x201
Frame rate : 59.94 fps
Frame rate flag : Constant
Encoding size : 1920 x 1080
Aspect ratio : 16:9
Header bit rate : 50.000 Mbps
VBV buffer : 1144 KBytes
Profile : Main/4.2
Progressive : Progressive
Chroma : 4:2:0
Entropy mode : CABAC
Bit rate : 20.026 Mbps
Captioning : None found
Audio Stream: 1 (Primary) Codec : AAC
Format : RAW
Channels : 2.0
Language : und
PID : x202
PES Stream Id : xC0
Sampling rate : 48000
Sample size : 16 bits

I also have the log if you need it. In log said audio frames removed 14. I just edit the start and end.


Using latest beta.
 

Wizard24

Member
Here is mediainfo report

Complete name : J:\Avermedia caps\Specials\2020120501233401.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42 (mp41/isom)
File size : 14.3 GiB
Duration : 1 h 37 min
Overall bit rate : 20.9 Mb/s
Encoded date : UTC 2020-12-05 06:23:34
Tagged date : UTC 2020-12-05 06:23:34

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L4.2
Format settings : CABAC / 3 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, Reference frames : 3 frames
Format settings, GOP : M=1, N=118
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 1 h 37 min
Source duration : 1 h 37 min
Bit rate : 20.7 Mb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 59.940 (59940/1000) FPS
Minimum frame rate : 14.985 FPS
Maximum frame rate : 60.000 FPS
Original frame rate : 59.940 (60000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.166
Stream size : 14.1 GiB (99%)
Source stream size : 14.1 GiB (99%)
Encoded date : UTC 2020-12-05 06:23:34
Tagged date : UTC 2020-12-05 06:23:34
mdhd_Duration : 5869886
Codec configuration box : avcC

Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Duration : 1 h 37 min
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 137 MiB (1%)
Encoded date : UTC 2020-12-05 06:23:34
Tagged date : UTC 2020-12-05 06:23:34
mdhd_Duration : 5869952
 

jmc

Well-known member
VRD does not support VFR...............They are working on it tho.

Minimum frame rate : 14.985 FPS
Maximum frame rate : 60.000 FPS
 

Danr

Administrator
Do a Tools>Trim and Copy first, make sure that drops frames and then upload the smaller clip. Thanks.
 

Wizard24

Member
Sorry for not replaying i been trying all day yesterday and early in the morning i am having problems trimming it. Before i trim it it gives me a warning the trimmed copy of mp4 will be unplayable and its right trim works but file is dead. I can't recapture it for a test i do not have hulu anymore as right now i do not pay for it unless i see a lot of stuff i like. Master file is 14.2gbs. I tried saving file ignoring the frames removed it worked i disabled it in settings. I turned it back on and in trimmed copy by hand no frames issue but it shows up if i edit the master file. Ill do some more tests on what is going on. Maybe the commercials inside the video file is causing frames removed? Ill do a full edit and remove all the commercials and ill let you know. When i captured the stuff i had the ad plan to save money by the way this is not the only video like this. Anything captured using avermedia live hd 2 card.
 

jmc

Well-known member
Sorry for not replaying i been trying all day yesterday and early in the morning i am having problems trimming it. Before i trim it it gives me a warning the trimmed copy of mp4 will be unplayable and its right trim works but file is dead. I can't recapture it for a test i do not have hulu anymore as right now i do not pay for it unless i see a lot of stuff i like. Master file is 14.2gbs. I tried saving file ignoring the frames removed it worked i disabled it in settings. I turned it back on and in trimmed copy by hand no frames issue but it shows up if i edit the master file. Ill do some more tests on what is going on. Maybe the commercials inside the video file is causing frames removed? Ill do a full edit and remove all the commercials and ill let you know. When i captured the stuff i had the ad plan to save money by the way this is not the only video like this. Anything captured using avermedia live hd 2 card.
-----------------------------
Edit of bad response.
----------------------------

Commercials can have different audios and create problems with editing.
 
Last edited:

Danr

Administrator
Wizard24, You can't trim an MP4 file because it has header information that makes references to the remaining contents of the file. One can only trim files that don't have headers such as program, transport and m2ts files. Do you have any shorter files that exhibit the dropped frame behavior?

You can change the container to TS and trim that and then change back to a MP4 container.
Not sure how one would do that since processing the mp4 in VRD would remove the frames.
 

Wizard24

Member
I was unable to produce the frames removed on split copy of the video using other programs. Only time i get frames removed is on the master copy then saving a edited copy i get this
Mode: Frame Accurate
Input file: Z:\2020120501233401.mp4
Output file: C:\Users\Joe\Desktop\2020120501233401 (02).mp4
Output format: MP4
Video length: 5833
Video length: 01:37:13
Video size: 14565MB
Output scenes: 1
Video output frames: 349778
Audio output frames: 273539
Processing time (secs): 1010
Processed frames/sec: 346.31
Actual Video Bitrate: 19.77 Mbps
* Audio resync frames removed: 13

Part of the new log. Im wondering why videoredo is saying audio raw format. In my profile it has ac3 5.1 to capture for audio i never tried it before due to a bug before i heard when they did that. Since im unable to get you sample is there anything you need? If media info said aac audio how come videoredo reports raw audio. I would say maybe thats why videoredo removes audio frames.
 

Attachments

Danr

Administrator
13 audio frames removed out of 273,539 might be normal and related to a possible capture or transmission error. You can ignore the Format: raw, it's just an indication of how the audio is muxed in. Does Tools>Show Program Info say AC3 or AAC for the audio codec?
 

jmc

Well-known member
Not sure how one would do that since processing the mp4 in VRD would remove the frames.
-------------------
What I said ..."You can change the container to TS and trim that and then change back to a MP4 container."
-------------------

Yeah...not something I've done before. I was testing, BUT Looking back here more closely it wipes what you are after...oops.
 

Danr

Administrator
Changing the container in VRD does a full have, albeit very fast, but any save will invoke some level of resyncing logic to insure sync.
 
Top Bottom